De zeemijlen van de Kapitein

Juni 2019 – Logo ontwerp ‘Lemonade Road’

Gebaseerd op de quote ‘If life gives you lemons, make lemonade‘ wilden Femke en Robin een logo laten ontwerpern ter ondersteuning van hun rondreis onder de naam ‘Lemonade Road’. Naar aanleiding van aangedragen voorbeelden ben ik op zoek gegaan naar een handgeschreven letter voor ‘Lemonade’. Voor ‘Road’ heb ik gekozen voor een stoerdere variant en door middel van de streepjes wilde ik de letterlijke weg, maar ook de reis die ze gaan maken benadrukken. Als illustratie voor de Lemonade heb ik partjes citroen en een limonade ‘vlek’ uitgewerkt. In overleg met de opdrachtgevers is de vlek uitgewerkt tot een wereldkaart waarbij twee citroenpartjes Groenland en Australië aanduiden.
Voor het gebruik op Facebook heb ik een Header aangeleverd. Hierbij is bij de opmaak van de banner rekening gehouden dat zowel op pc als telefoon het logo goed zichtbaar is en tot zijn recht komt. Het logo is o.a. gebruikt als sticker (50 x 90 cm) voor op de camper. Het bestand voor de sticker heb ik druk-klaar aangeleverd. Met alle aanleverspecificaties van de betreffende drukker is rekening gehouden .
Ik heb de samenwerking met Geertje Kapteijns van Kapitein Kalk als zeer prettig ervaren. De communicatielijnen waren kort en helder. Onze wensen en feedback zijn duidelijk uitgewerkt in een mooi logo en daarbij heeft ze niet geschroomd om naar eigen inzicht ook nog creatieve alternatieven naast te leggen die een goede toevoeging zijn gebleken in het uiteindelijke ontwerp. Geertje heeft in het hele proces van logo ontwikkeling meegedacht en verder gekeken dan alleen het opleveren van een mooi logo. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleverspecificaties voor drukwerk.  Dit heeft geleid tot een prachtig eindresultaat, waar we zeer tevreden mee zijn. Ik zou Kapitein Kalk zeker aanraden voor een volgende keer!

Maart 2019 – Bedrijfsillustratie ‘Vrouwen van de Zilveren Maan’

Als stembevrijder, verteller, coach en docent biedt Marja van den Hurk onder de naam ‘De Zilveren Maan’ diverse workshops aan. Kijk voor meer informatie op de website van Marja: https://dezilverenmaan.nl/ Origineel lag er de vraag naar een logo-ontwerp voor De Zilveren Maan. Maar aangetrokken door de sfeer van een andere krijtbord tekening en omdat het aanbod van De Zilveren Maan vooral diensten zijn en geen product waarbij merkbeleving heel belangrijk is, is er na overleg gekozen voor een bedrijfsillustratie. De Zilveren Maan is onder andere gespecialiseerd op het gebied van workshops stembevrijding. Deze hebben als doel je weer met jezelf in contact te brengen, je te durven uiten en ruimte te creëren om vervolgens met vertrouwen naar buiten te kunnen treden. Dat gevoel moest terug komen in de illustratie. In de illustratie heeft dit de vorm aangenomen van drie vrouwen; één vrouw die meer naar binnen, in zichzelf gekeerd is, één vrouw die zich vol vertrouwen durft te laten horen en een derde vrouw die als verbindende factor tussen zichzelf en de anderen staat. In totaal heb ik drie gedigitaliseerde illustraties aangeleverd. De originele illustraties zijn uitgevoerd met pastelkrijt op een krijtbord met een formaat van ca. 50 x 65 cm. De illustraties zijn gebruikt op de website van De Zilveren Maan. Daarnaast is de illustratie ‘Vrouwen van de Zilveren Maan’ ook gebruikt bij de opmaak en vormgeving van het visitekaartje en informatie folders van De Zilveren Maan waarvan ik ook de opmaak en aanlevering van dit drukwerk heb ik verzorgt.