Uitnodiging – bordtekening voor 12,5 jarig huwelijks jubileum 2020

Bordtekening Lampionplant

Voor de uitnodiging van een 12,5 jarig huwelijksjubileum werd ik gevraagd een bordtekening te maken. De uitnodigingen zouden per mail verstuurd worden, een duurzame benadering, géén drukwerk en ook de bordtekening zelf draagt een eindigheid in zich. Na schoonmaken is de tekening weg. Dat sprak de opdrachtgever, naast het karakter van de bordtekeningen zelf, erg aan. Uiteindelijk is er nog wel gekozen om zelf de tekening als aandenken te behouden in de vorm van een fine art print.

Gevraagd was om een tekening te maken met de lampionplant, Physalis. Deze waren in het bruidsboeket verwerkt en een mooie verwijzing naar de bruiloftsdag 12,5 jaar terug. De lampionplant staat, zoals de vrucht ook beschermt wordt door de lampion, symbool voor veiligheid, troost en bescherming.
In de tekening zijn nog een aantal verwijzingen verwerkt. De twee bloemen van de Lampionplant staan symbool voor de kinderen in het gezin en in de tekening zijn op verzoek 12 lampionnen verwerkt. Daarnaast is voor de oplettende kijker in de sterrenhemel Grote Beer te zien; een verwijzing naar het beroep van vader en goed zichtbaar in April wanneer het feest zou zijn.

Schetsproces

Bordtekening opzet en details