Logo ontwerp – ‘Lemonade Road’ Juni 2019

Logo ontwerp ‘Lemonade Road’

Gebaseerd op de quote ‘If life gives you lemons, make lemonade‘ wilden Femke en Robin een logo laten ontwerpen ter ondersteuning van hun rondreis onder de naam ‘Lemonade Road’.

Naar aanleiding van aangedragen voorbeelden ben ik op zoek gegaan naar een handgeschreven letter voor ‘Lemonade’. Voor ‘Road’ heb ik gekozen voor een stoerdere variant en door middel van de streepjes wilde ik de letterlijke weg, maar ook de reis die ze gaan maken benadrukken. Als illustratie voor de Lemonade heb ik partjes citroen en een limonade ‘vlek’ uitgewerkt. In overleg met de opdrachtgevers is de vlek uitgewerkt tot een wereldkaart waarbij twee citroenpartjes Groenland en Australië aanduiden.

Lemonade Road Header
Header Facebook

Voor het gebruik op Facebook heb ik een Header met het logo aangeleverd. Hierbij is bij de opmaak van de banner rekening gehouden dat zowel op pc als telefoon het logo goed zichtbaar is en tot zijn recht komt.

Het logo is o.a. gebruikt als sticker (50 x 90 cm) voor op de camper. Het bestand voor de sticker heb ik druk-klaar aangeleverd. Met alle aanleverspecificaties van de betreffende drukker is rekening gehouden.

DE OPDRACHTGEVER OVER KAPITEIN KALK

Ik heb de samenwerking met Geertje Kapteijns van Kapitein Kalk als zeer prettig ervaren. De communicatielijnen waren kort en helder. Onze wensen en feedback zijn duidelijk uitgewerkt in een mooi logo en daarbij heeft ze niet geschroomd om naar eigen inzicht ook nog creatieve alternatieven naast te leggen die een goede toevoeging zijn gebleken in het uiteindelijke ontwerp. Geertje heeft in het hele proces van logo ontwikkeling meegedacht en verder gekeken dan alleen het opleveren van een mooi logo. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleverspecificaties voor drukwerk.  Dit heeft geleid tot een prachtig eindresultaat, waar we zeer tevreden mee zijn. Ik zou Kapitein Kalk zeker aanraden voor een volgende keer!