Geplaatst op Geef een reactie

Hazen – Vrolijk Pasen!

Hazen - Pasen
Hazen – Pasen

Vaak loop ik met mijn illustraties nét achter de feiten aan. Ik probeer af en toe zogezegd vooruit te werken, maar toch merk ik steeds weer dat het maken van illustraties voor een bepaalde tijd van het jaar, seizoen of jaarfeest, toch ook echt vraagt om die periode. Zo ook met deze Hazen. Van de meeste bekende jaarfeesten heb ik inmiddels een krijtbord gemaakt, en Pasen ontbrak daar nog aan. Het afgelopen jaar heb ik er met enige regelmaat over nagedacht, maar vond het toch een lastig gegeven. De paashaas en verstopte eitjes wilde ik eigenlijk verre van blijven. Het voelde zo commercieel. Wat dat betreft is de Vrije School en het ritme van het jaar ook voor mij nog steeds een leerschool, zeker in deze periode van thuis quarantaine waarin ik zelf toch deels wil kunnen blijven bieden wat de kinderen normaal van school intensief meekrijgen en ik van origine geen achtergrond in heb. En vanuit het bewustzijn dat het ei symbool staat voor nieuw leven, de haas vruchtbaarheid, onbaatzuchtigheid en levenskracht symboliseert, dan zijn dit ineens hele mooie beeldelementen om een paastekening/ voorjaarsillustratie mee te maken.

Studie - hazen
Studie – hazen
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.