Kapitein Kalk en Mercurius B.V.

Kaarten en posters van Kapitein Kalk zijn wereldwijd verkrijgbaar via Mercurius.

Kapitein Kalk en Mercurius

Wereldwijde distributie door Mercurius Internationale Partners

Sinds het voorjaar van 2022 zijn Kapitein Kalk en Mercurius een samenwerking aangegaan. De tekeningen van Kapitein Kalk op kaart en poster zijn nu wereldwijd verkrijgbaar in circa 50 landen via Mercurius Internationale Partners. Dus ben je als school of detailhandelaar op zoek naar de kaarten van Kapitein Kalk neem dan contact op met Mercurius: www.mercurius-international.com

Mercurius is toonaangevend leverancier van benodigdheden voor vrijescholen, kleuterscholen en andere op de vrijeschool geïnspireerde initiatieven. Mercurius gelooft in de positieve kracht van samenwerking in de toeleveringsketen. Zij hebben een wereldwijd netwerk van Mercurius partners opgebouwd in ongeveer 50 landen. Deze Mercurius partners werken lokaal samen met de Waldorf organisaties en klanten in hun eigen land om de vele klanten optimaal en in hun eigen taal te kunnen bedienen.

Vind uw lokale Mercurius Partner via: www.mercurius-international.com

Over Kapitein Kalk

Geertje Kapteijns (1980) is beeldend kunstenaar, woonachtig in Dordrecht (NL).
Toen haar kinderen naar een vrijeschool gingen, maakte ze ook kennis met de manier waarop de seizoenen en jaarlijkse festivals worden gevierd en hoe kinderen kind mogen en kunnen zijn. Dit is een enorme inspiratiebron gebleken. Ze begon krijtbordtekeningen te maken en na verloop van tijd gaf ze ze uit als kaarten. De kaartjes zijn kleine kunstwerkjes die aanzetten tot een bewuste reflectie op een bepaalde tijd van het jaar of een bepaalde gebeurtenis en het gevoel dat daarbij hoort. Tekeningen waarbij je terugdenkt aan mooie momenten of juist ernaar uitziet.

Een schoolbordtekening heeft iets magisch. Door de zwarte achtergrond breng je niet alleen kleur aan als je gaat tekenen, maar ook licht. Krijt als materiaal is kwetsbaar maar ook heel flexibel, je kunt er snel impressies mee maken, maar je kunt er ook heel gedetailleerd mee werken. De bordtekeningen zijn van voorbijgaande aard. Maar het creëert ruimte voor een nieuwe tekening.

Geertje gebruikt Mercurius bordkrijt voor al haar krijtbordtekeningen.

Lente en haar feesten

Als de zon weer warm en langer schijnt en de dauw ontwaakt
Pinksterbloem in oma’s tuin, de vogels kwetteren fijn
Kuikentje in mijn jaszak, mag voor één keer mee naar school
Grote schatten schenkt het voorjaar, mijn kinderhart te klein

In het voorjaar kom je het nieuwe tegen. Wakker worden bij ochtendlicht, ontkiemende plantjes en voorjaarsbloemen. Een jaargetijde van overgangen en transformaties en vruchtbaarheid. Elementen die terugkomen in de vieringen van de jaarfeesten Pasen en Pinksteren.

Vind de lente kaarten en posters van Kapitein Kalk bij uw lokale Mercurius Partner via: www.mercurius-international.com

Zomer en zijn feesten

Lange warme avonden, nagloeiend van zon en spel
Zand warm tussen mijn tenen, in alles onbevreesd
De dag vol vriendschap, plezier en avontuur
Ik kende je niet, maar toch lijkt het of wij nooit anders zijn geweest

De zomer is een tijd van loslaten en je laten meevoeren door de bloeiende natuur om je heen. Je hoeft even niet alert te zijn en niet aan alle dagelijkse verplichtingen en beslommeringen te voldoen. Zoals je in de nacht je dag verwerkt en in de ochtend opgedane ervaringen een plek hebt gegeven mag je in de zomer ook al het opgedane laten inzinken. Zodat je na de zomerperiode uitgerust en met nieuwe inzichten het dagelijkse leven weer op kunt pakken.

Vind de zomer kaarten en posters van Kapitein Kalk bij uw lokale Mercurius Partner via: www.mercurius-international.com

Herfst en zijn feesten

De Herfst speelt met moed en weemoed
Gouden pracht en najaarstraan
Vullend onze kinderzakken
Door wind en regen huiswaarts gaan

Herfst is een seizoen van afscheid. Veranderende geuren in de lucht, paddenstoelen en vallende blaadjes. Steeds langer wordende schaduwen en vurige herfstkleuren. De dagen worden snel korter en met de naderende winterslaap van de natuur nemen we in alle pracht afscheid van de warmte en uitbundigheid van de zomer. Het is tijd om wakker te worden uit de zomersluimer en op eigen kracht weer verder te gaan. We zoeken het leven binnenshuis weer op.

Vind de herfst kaarten en posters van Kapitein Kalk bij uw lokale Mercurius Partner via: www.mercurius-international.com

Winter en zijn feesten

De ochtend stil en donker, de wereld wit en blauw
De rijp die kraakt de wereld slaapt, maar onderweg ben jij
Langs huizen warm verlangend naar kaars en samenzijn
Vol helderheid en verwachting, niet langer ik maar wij

De winter is een periode van bezinning. De energie van de aarde is naar binnen gekeerd waar nieuw leven volop in ontwikkeling is. Een mooie spiegel, die ons aanmoedigt om de ervaringen van het afgelopen jaar te laten bezinken en een pas op de plaats te maken. Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht en wat zijn de dingen die echt belangrijk zijn? Met welke nieuwe inzichten en wensen stappen we het nieuwe jaar in?

Vind de winter kaarten en posters van Kapitein Kalk bij uw lokale Mercurius Partner via: www.mercurius-international.com