Toverlux en Kapitein Kalk

De betovering van licht!

Toverlux en Kapitein Kalk

De betovering van licht

Er heeft weinig zoveel symboliek als licht. Licht als tegenhanger van de duisternis, het goede ten opzichte van het slechte. Een gids in tijden van donkerte en chaos, als hoopgever en beschermer. Maar ook licht als teken van zuiverheid en onschuld, levenskracht en energie. Licht verwarmt en verzorgt, licht verwonderd en betoverd. Licht geeft kracht en troost. Licht laat dromen.

Met dit gevoel zijn de lichtproducten van Toverlux ontstaan. Ontwikkeld door niemand minder dan Annefleur en Femke, samen de creërende en drijvende krachten achter Het Wol Feetje.

Het Wol Feetje & Toverlux

Het ontstaan van Toverlux

In de wol schilderijen van Het Wol Feetje worden de seizoenen en de natuur gevolgd en jaarfeesten en andere bijzondere momenten gevierd. Een innerlijke behoefte om verbondenheid met de wereld tastbaar te maken en uit te dragen, gedreven door een toewijding aan schoonheid en aandacht voor detail.

In aanvulling op onder andere de prachtige kaarten van de wol schilderijen van het Wol Feetje, hebben Annefleur en Femke een extra dimensie toegevoegd aan de beleving van hun werk, namelijk licht. Hoe uitnodigend en warm kan het voelen wanneer in het najaar, bij het steeds vroeger vallen van de avond, kaarsjes en andere lichtjes weer aan gaan om je woonkamer te verlichten? Licht en verlichting spelen een grote rol bij het thuis zijn en thuis voelen. Licht heeft iets magisch en mysterieus. Licht kan je behaaglijk laten voelen en weg laten dromen. Hoe mooi is het dan om seizoenen het hele jaar door in huis te kunnen uitlichten!

De magische ervaring van de lichtproducten die Het Wol Feetje ontwikkelde, wilden Annefleur en Femke graag op een bredere schaal uitdragen en delen. En zo is de wereld van Toverlux ontstaan. Een serie van zorgvuldig en duurzaam ontwikkelde en geproduceerde lichtproducten die de magie van licht laten ervaren in samenwerking met de verbeeldingskracht van diverse kunstenaars die net als Het Wol Feetje uiting geven aan de magie van seizoenen en jaarfeesten.  

Kapitein Kalk aan boord bij Toverlux

Als Kapitein Kalk heb ik de eer één van deze kunstenaars te mogen zijn. Een selectie van mijn tekeningen heb ik in overleg met Femke en Annefleur beschikbaar gesteld voor hun mooie Toverlux collectie.

Het is heel bijzonder om te zien hoe het licht voor een heel nieuwe beleving van mijn tekeningen zorgt, op weer een heel eigen manier ten opzichte van de gedrukte kaarten en prenten. Een bordtekening is al een ‘verlichte’ tekening omdat je door de donkere ondergrond niet alleen kleur maar ook meteen licht aanbrengt in de tekening. Door het tegenlicht van de lamp of de raamhanger wordt dit extra versterkt en het geeft de tekeningen een betoverende uitstraling.

De Toverlux Collectie

De Toverlux collectie bestaat uit een serie lichtproducten. De toverplaten en lichtwensen van diverse kunstenaars en daarnaast natuurlijk de ‘lichtgevers’, de Toverlamp, de Raamhanger en de Base light. Hieronder laat ik jullie kennis maken met alle producten van Toverlux. 

Sommige producten zullen ook beschikbaar zijn in mijn eigen webshop, anderen – voorlopig in ieder geval – bij Toverlux zelf. Dit om als eenpitter mijzelf de kans te geven om bij nieuwe producten aanbod en vraag gezond op elkaar af te stemmen. Mocht er veel vraag komen naar bepaalde producten dan pas ik dit zeker aan!    

Toverplaat Zie de maan schijnt
8063a281-e320-4440-a01d-c66699eb8808

Toverplaten

De Toverplaat is een lichtdoorlatend kunstwerk dat past in de Toverlamp en de Raamhanger. De Toverplaat is gemaakt van stevig lichtdoorlatend materiaal, onscheurbaar en buigzaam. Door de transparantie van het materiaal worden de kleuren van het kunstwerk extra levendig.  De Toverplaten hebben een afmeting van 19 x 19 cm.

In de collectie van Toverlux vind je – op het moment van schrijven – diverse Toverplaten met kunstwerken van Het Wol Feetje, Eentje van Margo, Robin Pieterse en natuurlijk van mij, Kapitein Kalk. En het aantal kunstenaars zal zeker nog groeien. Keuze genoeg om ieder moment van het jaar magisch te verlichten!

Daarnaast is een selectie van mijn Toverplaten ook verkrijgbaar in mijn eigen webshop, net als de Raamhangers.

Toverplaat Herfst

De Toverlamp

De Toverlamp is 23 cm hoog, heeft een breedte van 22 cm en is 10 cm diep. De lamp bestaat uit een stevig houten frame gemaakt van berkenhout met natuurlijke uitstraling door de organische, gladde en ongelakte afwerking.

De lamp wordt verlicht met een duurzame LED lamp, in een warme kleur die door een matte lichtdoorlatende achtergrond gelijkmatig verspreid wordt. Het licht kan door een simpele aanraking aangepast worden in sterkte. De lamp wordt geleverd met een vast snoer met usb uiteinde. De stekker wordt niet meegeleverd. Zo kan de lamp wereldwijd gebruikt worden met een stekker die op die locatie van toepassing is.  

Boven in het frame zit een opening waar je de toverplaat in de lamp kan schuiven. 

Let op, de Toverlamp is voorlopig nog niet verkrijgbaar in mijn webshop, maar natuurlijk wel bij Toverlux zelf!

De Raamhanger

De Raamhanger is een houten lijst voor de toverplaten waarbij het tegenlicht komt van natuurlijk licht. De raamhanger heeft een formaat van 24 x 24 cm  en bestaat uit een tweedelig houten frame van berkenhout met opengewerkte binnen zijde waar het daglicht doorheen komt. De Toverplaten worden eenvoudig tussen de voor- en achterzijde geplaatst.

De raamhanger kan worden opgehangen voor het raam door een meegeleverd zuignapje. Ook kan de raamhanger worden neergezet door twee pinnetjes aan de achterzijde van het frame te bevestigen. Deze worden natuurlijk bij de Raamhanger geleverd.

De raamhanger is verkrijgbaar in mijn webshop!

Toverlux Raamhanger voor toverplaten

Lichtwensen

De lichtwens is een langwerpige kaart gedrukt op stevig lichtdoorlatend kalkpapier. De kaarten zijn 12 x 30 cm en kunnen per post verstuurd worden aan een dierbaar iemand met persoonlijke boodschap en een bijpassende envelop.

Door middel van een plakstrip of paperclip kun je van de kaart een ronde lantaarn maken en met een ledlamp verlichten van binnenuit. Of je kunt de kaart in de lengte neerzetten in een standaard voor kaarten en door natuurlijk tegenlicht laten uitlichten.

Lichtwensen van Kapitein Kalk zijn momenteel nog niet verkrijgbaar in mijn eigen webshop, wel bij Toverlux!

Wenslicht-Sneeuwmannen02

De Base Light

De Base light is een ledlamp verwerkt in een houten voetje, speciaal ontwikkeld om de lichtwensen veilig te verlichten. De Base light heeft een diameter van 10 cm en een hoogte van 3 cm. Mét een lichtwens erop is de hoogte 15 cm.

Voor de Base light met Lichtwens is naar wens ook een bijpassend houten dekseltje verkrijgbaar. Op die manier kun je de lichtwens ook van boven afsluiten. De voeding voor de Base light zijn 3 AAA batterijen. Deze worden niet meegeleverd.

*Base light en deksel nog niet verkrijgbaar in mijn eigen webshop, wel bij Toverlux!

Bezoek hier de gehele collectie van Toverlux!

Toekomstwensen van Toverlux

De lichtproducten van Toverlux ondersteunen de bijzondere momenten in het jaar zoals de verandering van de seizoenen en jaarfeesten. Maar ook een leven heeft seizoenen. Tijden van nieuw begin, perioden van volle bloei en ook seizoenen van inkeer, herstel en afscheid komen voorbij.

Toverlux heeft de toekomstwens al deze seizoenen van betekenis te kunnen zijn.

Als dromer, als verwonderaar en als feestvierder. Als beschermer en gever van hoop. Als verlichter en als verwarmer. Als verzorger en als gever van troost en kracht.

Bezoek de collectie van Het Wol Feetje
Lees hier meer over Toverlux en Femke en Annefleur!

De Toverplaten van Kapitein Kalk

Een bordtekening is al een ‘verlichte’ tekening omdat je door de donkere ondergrond niet alleen kleur maar ook meteen licht aanbrengt in de tekening. Door het tegenlicht van de lamp of de raamhanger wordt dit extra versterkt en het geeft de tekeningen een betoverende uitstraling.