Postkaart Korenmolen Kyck over den Dyck

1.5016.00 incl. btw

Postkaart Korenmolen Kyck over den Dyck, ansichtkaart 300 grams.

 

Wissen

Beschrijving

Postkaart Dordtse Korenmolen Kyck over den Dyck

Molen Kyck over den Dyck

We hebben er honderden gehad in Dordrecht, maar we hebben er nu nog slechts één. En niet zomaar een, Molen Kyck over den Dyck is een werkzame molen waarbij ook nog eens molenaars worden opgeleid. Een zeldzame aanblik, een draaiende molen die midden in de bebouwing ligt en behoud van deze molen is iets waar we dan ook zeker zorg voor mogen dragen!

Hoewel ik een import Dordtenaar ben en mijn roots in Brabant liggen, is voor mij de molen op de Noordendijk met op zaterdag zijn draaiende wieken een onmisbaar herkenningspunt van ‘mijn’ stad. Toen enkele weken terug bij mij de flyer in de bus kwam dat er hoognodig donaties nodig waren voor een restauratie aan scheuren in de molenkap, waardoor de molen per direct stil gezet moest worden, wilde ik dan ook graag een steentje bijdragen. In oktober 2020 heb ik daarom een krijtbord tekening van de Kyck over den Dyck gemaakt en laten drukken als kaart. Deze kaarten zijn te koop in de molenwinkel en de opbrengsten van de verkoop zijn t.b.v. de restauratie.

Ben je Dordtenaar en wil je de molen ook niet zien verdwijnen? Bezoek dan de molenwinkel; open iedere zaterdag (10-16 uur) of woensdag (13-16 uur) en koop één of enkele kaarten. De kaarten kosten € 1,50 per stuk en 10 voor € 13,50. Daarnaast heeft de molenwinkel nog veel meer mooie producten waarvan de verkoop ook de restauratie steunt! 

Ben je geen Dordtenaar maar wil je wel graag deze unieke molen kaart kopen met daarnaast de wetenschap dat je de restauratie van deze molen steunt?  Dan kun je ze ook via mijn webshop aanschaffen.  

Wil je de molen anders steunen? Je kunt ook een gift overmaken naar de Molen. Kijk daarvoor op de website www.molen-dordrecht.nl of facebook pagina van Kyck over den Dyck.  

Extra informatie

Gewicht 5.5 g
Afmetingen 14.8 × 10.5 cm