Krijttekening Sint Jan op ansichtkaart

1.2512.50 incl. btw

Krijttekening Sint Jan op ansichtkaart, krijttekening gedrukt op kaart, 300 gsm.

Deze kaart is los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is reeds in de getoonde prijs op deze pagina verrekend.

Wissen

Beschrijving

Krijttekening Sint Jan op ansichtkaart.

De originele krijttekening van het Sint Jan jaarfeest is gemaakt met pastel krijt en schoolbord krijt op krijtbord. De krijttekening is gedrukt op kwalitatief zwaar papier op ansichtkaarten formaat. De sint jan kaart is afgewerkt met ronde hoeken.

Ook Sint Jan is een jaarfeest wat ieder jaar vanuit de antroposofie en op vrije scholen gevierd wordt. Het wordt gezien als het feest van licht en warmte, innerlijke groei. Dat wat in de Lente ontkiemde komt nu tot wasdom in de natuur en in onszelf. De natuur bereikt zijn hoogtepunt. Nog één keer laaien de groeikrachten van de natuur op voor de dagen weer korter worden. Het is de tijd van midzomer. We zijn wakker en verbonden met de aarde. Geïnspireerd worden door het leven en de warmte om je heen, zonder jezelf te verliezen.

Bij het Sint Jansfeest wordt gepicknickt, er worden bloemenkransen voor in de haren gevlochten, kringspelletjes gedaan, liedjes gezongen en een groot vuur wordt ontstoken. De grotere kinderen springen in tweetallen over het vuur terwijl de kleintjes broodjes bakken boven kooltjes. Ik wilde bij dit jaarfeest vrij letterlijk het over het vuur springen en de energie die daarbij komt kijken in beeld brengen; zeker voor de eersteklassers is dit een gebeurtenis waar het hele jaar naar uit wordt gekeken en ook moed voor wordt verzameld. Dat ‘moed verzamelen’ en de aanmoediging van alle aanwezigen wilde ik laten zien. De vuurbloemen zijn een vondst die tijdens het tekenen zijn ontstaan; ineens waren de groei en bloeikrachten van de natuur samen gekomen met het meest herkenbare aspect van dit feest van licht en warmte.

Ook voor het Sint Jansfeest zijn veel liedjes te vinden op vrijeschoolliederen.nl, zoals ‘sint jan die komt eran‘, ‘noorse bruiloft‘ en ‘als de zon is heengegaan‘.

Overige jaarfeesten zoals Het temmen van de Draak (Michaëlsfeest), Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstavond en Pinksteren zijn te vinden in de categorie Jaarfeest kaarten.

Extra informatie

Gewicht 5.5 g
Afmetingen 14.8 × 10.5 cm