Jaarfeest prent Sint Martinus

6.50 incl. btw

Jaarfeest prent Sint Martinus – poster A4 formaat, 29,7 x 21 cm, 300 grams, afgewerkt met afgeronde hoeken.

Beschrijving

Jaarfeest prent Sint Martinus

De jaarfeest prent Sint Martinus is oorspronkelijk getekend met schoolbord krijt en pastel op krijtbord. De krijttekening is vervolgens op stevige kwaliteit 300 grams Biotop papier gedrukt op A4 formaat, 29,7 x 21 cm en is afgewerkt met kenmerkende ronde hoeken. De krijttekening is ook nog verkrijgbaar op ansichtkaart formaat, ook met afgeronde hoeken.

Martinus van Tours, of ook wel Sint Maarten.
Volgens de overlevering trof hij als jonge romeinse soldaat bij de stadspoort van Amiens een verkleumde bedelaar aan. Hij schonk hem de helft van zijn mantel; de andere helft was eigendom van Rome en kon hij niet weggeven. ‘s-Nachts droomde hij dat Jezus de helft van zijn mantel droeg en hij bekeerde zich tot het Christendom. Later werd hij bisschop van Tours.

Een symbool van schenken en ontvangen. Maar ook van niet alles weggeven en zo ook voor onszelf zorgen; we kunnen alleen dat weggeven wat we als overschot hebben.

In de kleuterklassen lopen wij met onze jongsten met prachtige lantaarns van aardknollen een magische wandeling langs het appelvrouwtje en een rijk man, al liedjes zingend en het kaarsje brandend houdend. Het einde wordt bij ons gekenmerkt door een tableau vivant uitgevoerd door de hoogste klas, speciaal voor de kleuters.

Deze twee elementen samen, het geven en delen van de mantel én de magische lichtjes van onze jongsten heb ik gecombineerd in deze bordtekening.

 

Extra informatie

Afmetingen 29.7 × 21 cm
Poster A4 formaat

29,7 x 21 cm, afgeronde hoeken, 300 grams Biotop papier
Posters worden verzonden in een envelop met verstevigde kartonnen rug.