Prent Lantaarntocht Sint Maarten

6.50 incl. btw

Prent Lampionnen Sint Maarten – poster A4 formaat, 29,7 x 21 cm, 300 grams, afgewerkt met afgeronde hoeken.

Beschrijving

Prent Lantaarntocht Sint Maarten op A4 formaat poster

De Lantaarntocht Sint Maarten tekening is oorspronkelijk getekend met schoolbord krijt en pastel krijt op krijtbord. De krijttekening is vervolgens op stevige kwaliteit papier gedrukt op A4 formaat, 29,7 x 21 cm. en is afgewerkt met kenmerkende ronde hoeken. De krijttekening is ook nog verkrijgbaar op ansichtkaart formaat, ook met afgeronde hoeken.

Het Sint Maarten feest of lampionnen tocht  is een magische kinderviering van licht in een donkere herfsttijd. De oogst ligt in de schuren en de akkers verwachten de winter. Sint-Maarten is de naamdag van Martinus van Tours, die de helft van zijn mantel aan een bedelaar schonk. Een bedel- en oogstfeest, dat jaarlijks op 11 november in veel landen gevierd wordt door kinderen die met zelfgemaakte lantaarns al liedjes zingend door de straten

Het Sint Maarten feest is het eerste lichtfeest zoals gevierd vanuit de antroposofie en het vrije school onderwijs; Sint Maarten wordt gevierd op 11 november en luidt het begin in van de grote kersttijd. De dagen worden korter, het natuurlijke licht neemt af en we dragen het licht in onze lampionnen mee naar binnen. Veertig dagen lang tellen we af, via Sinterklaas, Advent, Sint Lucia naar Kerstmis. En vervolgens tellen we nog eens veertig dagen verder, via Driekoningen tot het laatste lichtfeest zich aandient op 2 februari: Maria Lichtmis, de afsluiter van de grote kersttijd. We verwelkomen het natuurlijke licht en het begin van een nieuwe groei-cyclus in de natuur.

Extra informatie

Afmetingen 29.7 × 21 cm
Poster A4 formaat

29,7 x 21 cm, afgeronde hoeken, 300 grams Biotop papier
Posters worden verzonden in een envelop met verstevigde kartonnen rug.