Sint Jan jaarfeest krijttekening op poster

6.50 incl. btw

Sint Jan jaarfeest krijttekening op poster – poster A4 formaat, 29,7 x 21 cm, 300 grams, afgewerkt met afgeronde hoeken.

Beschrijving

Sint Jan jaarfeest krijttekening op poster

Ook Sint Jan is een jaarfeest wat ieder jaar vanuit de antroposofie en op vrije scholen gevierd wordt. Het wordt gezien als het feest van licht en warmte, innerlijke groei. Dat wat in de Lente ontkiemde komt nu tot wasdom in de natuur en in onszelf. De natuur bereikt zijn hoogtepunt. Nog één keer laaien de groeikrachten van de natuur op voor de dagen weer korter worden. Het is de tijd van midzomer. We zijn wakker en verbonden met de aarde. Geïnspireerd worden door het leven en de warmte om je heen, zonder jezelf te verliezen.

De originele krijttekening van het sint jan feest is gemaakt met pastel krijt en schoolbord krijt op krijtbord. De krijttekening is gedrukt op kwalitatief stevig papier op A4 poster formaat. De sint jan prent is afgewerkt met ronde hoeken.

Bij het sint jansfeest wordt gepicknickt, er worden bloemenkransen voor in de haren gevlochten, kringspelletjes gedaan, liedjes gezongen en een groot vuur wordt ontstoken. De grotere kinderen springen in tweetallen over het Sintjans vuur terwijl de kleintjes broodjes bakken boven kooltjes. Ik wilde bij dit jaarfeest vrij letterlijk het over het vuur springen en de energie die daarbij komt kijken in beeld brengen; zeker voor de 1e klassers is dit een gebeurtenis waar het hele jaar naar uit wordt gekeken en ook moed voor wordt verzameld. Dat ‘moed verzamelen’ en de aanmoediging van alle aanwezigen wilde ik laten zien. De vuurbloemen zijn een vondst die tijdens het tekenen zijn ontstaan; ineens waren de groei en bloeikrachten van de natuur samen gekomen met het meest herkenbare aspect van dit feest van licht en warmte.

De jaarfeesten zijn ook als prenten set van zes verkrijgbaar. Eén set bevat zes posters met daarop krijtbord tekeningen van de volgende feesten: Het temmen van de Draak (Michaëlsfeest), Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstavond, Pinksteren en Sint Jan.

 

Extra informatie

Afmetingen 29.7 × 21 cm
Poster A4 formaat

29,7 x 21 cm, afgeronde hoeken, 300 grams Biotop papier
Posters worden verzonden in een envelop met verstevigde kartonnen rug.