Sint Jan bordtekening

Sint Jan bordtekening

Sint Jan
Bordtekening / Krijttekening

Als ansichtkaart is Sint Jan los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is al in de getoonde prijs op deze pagina verrekend. Ook kan er gekozen worden om enveloppen bij te bestellen.

Als prent of fine art print is Sint Jan per stuk te bestellen.

1.4039.95 incl. btw

Sint Jan
Bordtekening / Krijttekening

Sint Jan is een jaarfeest wat ieder jaar op o.a. vrije scholen gevierd wordt. Het wordt gezien als het feest van licht en warmte, innerlijke groei. Dat wat in de Lente ontkiemde komt nu tot wasdom in de natuur en in onszelf. De natuur bereikt zijn hoogtepunt. Nog één keer laaien de groeikrachten van de natuur op voor de dagen weer korter worden. Het is de tijd van midzomer. We zijn wakker en verbonden met de aarde. Geïnspireerd worden door het leven en de warmte om je heen, zonder jezelf te verliezen.

De ansichtkaart is gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en de kaart is afgewerkt met ronde hoeken. De achterzijde is blanco, met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. De ansichtkaart heeft een A6 formaat (14,8 x 10,5 cm).

De prent is ook gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en afgewerkt met ronde hoeken. Mooi om te versturen of om neer te zetten in huis. De prent heeft een A4 formaat (29,7 x 21 cm).

Een fine art print is een hoogwaardige print van dezelfde afbeelding. Deze is gedrukt op A4 formaat maar het formaat van de print zelf is A5. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding een breed kader heeft wat het uitermate geschikt maak voor presentatie in een lijst met passe-partout.

Jaarfeest Sint Jan
Bij het Sint Jansfeest wordt gepicknickt, er worden bloemenkransen voor in de haren gevlochten, kringspelletjes gedaan, liedjes gezongen en een groot vuur wordt ontstoken. De grotere kinderen springen in tweetallen over het vuur terwijl de kleintjes broodjes bakken boven kooltjes. Ik wilde bij dit jaarfeest vrij letterlijk het over het vuur springen en de energie die daarbij komt kijken in beeld brengen; zeker voor de eersteklassers is dit een gebeurtenis waar het hele jaar naar uit wordt gekeken en ook moed voor wordt verzameld. Dat ‘moed verzamelen’ en de aanmoediging van alle aanwezigen wilde ik laten zien. De vuurbloemen zijn een vondst die tijdens het tekenen zijn ontstaan; ineens waren de groei en bloeikrachten van de natuur samen gekomen met het meest herkenbare aspect van dit feest van licht en warmte.

Sint Jan als ansichtkaart is ook opgenomen in de kaarten set ‘Een schat aan feesten‘ en de set ‘Zomerschatten’.

De A4 prent van het jaarfeest Sint Jan is los verkrijgbaar maar is ook verkrijgbaar in de 12-delige prenten set ‘Jaarfeesten prenten set‘.