Lichtbrenger bordtekening

Lichtbrenger jaarfeest kaart

Lichtbrenger
Bordtekening / Krijttekening

De bordtekening Lichtbrenger is als ansichtkaart los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is al in de getoonde prijs op deze pagina verrekend. Ook kan er gekozen worden om enveloppen bij te bestellen.

Als fine art print is Lichtbrenger per stuk te bestellen.

1.4039.95 incl. btw

Lichtbrenger
Bordtekening / Krijttekening

De bordtekening Lichtbrenger is gebaseerd op het jaarfeest Sint Lucia.
In Noordse landen luidt het Luciafeest het begin van de kerstperiode in. Een midwinter lichtfeest dat gevierd wordt op 13 december, de naamdag van Sint Lucia.

De ansichtkaart is gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en de kaart is afgewerkt met ronde hoeken. De achterzijde is blanco, met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. De ansichtkaart heeft een A6 formaat (14,8 x 10,5 cm).

Een fine art print is een hoogwaardige print van dezelfde afbeelding. Deze is gedrukt op A4 formaat maar het formaat van de print zelf is A5. Dit zorgt ervoor dat de afbeelding een breed kader heeft wat het uitermate geschikt maak voor presentatie in een lijst met passe-partout.

Sint Lucia
Na de langste nacht van het jaar komt een in wit geklede Sint Lucia de duisternis verdrijven zodat de dag opnieuw kan beginnen. Het Luciafeest is van oudsher een familiefeest waarbij meisjes in lange witte jurken en een krans met kaarsen op hun hoofd vroeg in de morgen hun ouders wekken en saffraan broodjes uitdelen. Vrijescholen staan ook vaak stil bij dit feest, zelfgebakken koekjes worden door een gekozen Lucia met gevolg uitgedeeld in de klassen van de school.