Maand prent Augustus

Gratis download! Kleurplaat – Maand prent Augustus

Free download! Coloring print – August

 

0.00

Maand prent Augustus – kleurplaat

Gratis download! – Kies bij verzending ‘ophalen in Dordrecht’. De pdf is direct te downloaden en ontvang je ook in je email.

De Herfst- of Japanse Anemoon bloeit veel in de periode augustus en oktober. De naam Anemoon is afgeleid van het Griekse woord ‘Anemos’, wat wind betekend. Met maar een klein zuchtje wind dansen de bloemen heen en weer. Een uitademing die mooi past bij de ontspanning en zorgeloosheid die we in de (na)zomerse maanden hopen te ervaren.

De bloem heeft vaak een zacht-roze kleur met gele harten. De Anemoon staat symbool voor o.a. eerlijkheid en zorgzaamheid, maar ook als symbool voor de onschuldige liefde.

De prent is uit te printen op A4 formaat. Met een beetje handigheid kun je hem ook vergroten en bijvoorbeeld in twee delen op A3 formaat uitprinten.

Tip: Gebruik een carbonpapiertje of druk de tekening door (achterkant van krijt of zacht grijs potlood voorzien en vervolgens overtrekken) op een vel aquarelpapier, dan kun je ook goed met waterverf of pastelpotloden werken. Kleuren komen toch mooier uit op goed teken- of schilder papier :).

In mijn uitvoering heb ik als basis Inktense potloden (van Derwent) gebruikt. Dit zijn permanente aquarel potloden; wanneer de kleur opdroogt zijn de kleuren watervast. Zo kan je er gemakkelijk weer een andere laag op aanbrengen, nat of droog en ook met verschillende materialen op door werken.