Pinksteren jaarfeest bordtekening

Bordtekening Pinksteren, Blackboard drawing Pentecost

Pinksteren
Bordtekening / Krijttekening

Als ansichtkaart is Pinksteren los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is al in de getoonde prijs op deze pagina verrekend. Ook kan er gekozen worden om enveloppen bij te bestellen.

Als prent is Pinksteren per stuk te bestellen.

1.4014.70 incl. btw

Pinksteren
Bordtekening / Krijttekening

Pinksteren, een tijd van bewuste waarneming, bloei en enthousiasme. Het Pinksterfeest is het feest van inspiratie, dat harten verwarmt met geestdrift en liefde. De bruiden en bruidegommen, bruidstaarten, de meiboom met vervlochten linten. Symbolen die het aardse met het geestelijke verenigen.

De ansichtkaart is gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en de kaart is afgewerkt met ronde hoeken. De achterzijde is blanco, met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. De ansichtkaart heeft een A6 formaat (14,8 x 10,5 cm).

De prent is ook gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en afgewerkt met ronde hoeken. Mooi om te versturen of om neer te zetten in huis. De prent heeft een A4 formaat (29,7 x 21 cm).

Jaarfeest Pinksteren
De bordtekening is gebaseerd op het Pinksterfeest zoals ik dat op de Dordtse Vrije School ben gaan ervaren. Hoewel in de kleuterklassen het feest vooral rondom de pinksterbruid en -bruidegom en het bruiloftsfeest afspeelt, bruist het tijdens de viering met de hogere klassen altijd van zang en dans. Die beweging heb ik vast proberen te leggen in deze tekening. De pinkster tekening is uitgevoerd met schoolbord- en pastelkrijt op een krijtbord.

Pinksteren is onderdeel van de serie ‘jaarfeesten’. Andere afbeeldingen die onder deze serie vallen zijn: Het temmen van de draak, Herfstmoed, Lantaarntocht (of Sint Maarten), Sint Martinus, Sinterklaas, Zie de Maan schijnt, Sinterklaasavond, Sterrengift, Kerst, Driekoningen, Maria Lichtmis, Pasen en Sint Jan. Zie ook de kaarten set ‘Een schat aan feesten‘.

De ansichtkaart Pinksteren zit ook in de kaarten set ‘Lenteschatten‘.

De A4 prent van het jaarfeest Pinksteren is los verkrijgbaar maar is ook verkrijgbaar in de 12-delige prenten set ‘Jaarfeesten prenten set‘ en de set ‘Een schat aan Pinksteren‘.