Ramadan Mubarak krijttekening

Krijttekening Ramadan Mubarak, Pastel drawing Ramadan Mubarak

Ramadan Mubarak
Krijttekening

Als ansichtkaart is Ramadan Mubarak los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is al in de getoonde prijs op deze pagina verrekend. Ook kan er gekozen worden om enveloppen bij te bestellen.

Als A4 prent is Ramadan Mubarak per stuk te bestellen.

1.4014.70 incl. btw

Ramadan Mubarak
Krijttekening

Van de eerste nieuwe maansikkel van de 9e maand van de Islamitische kalender tot de eerste maansikkel van de volgende nieuwe maan is de Ramadan, de heilige vastenmaand. De Ramadan is een vastenperiode waarbij naast inkeer en zelfreflectie, dankbaarheid, saamhorigheid en naastenliefde centraal staan.
Er wordt gevast van de dageraad ruim vóór zonsopkomst tot zonsondergang. Vasten begint zodra in de ochtend een witte draad van een zwarte draad onderscheiden kan worden. Na zonsondergang is de Iftar, een vastenmaaltijd met vrienden en familie. De vastenmaand wordt afgesloten door het Ramadanfeest Eid-al-Fitr, ook bekend als het Suikerfeest.

Kernwaarden van de Ramadan zijn opoffering en bezinning. Er is extra aandacht voor dankbaarheid, verdraagzaamheid, saamhorigheid en naastenliefde.

Diverse Islamitische symbolen en stijlkenmerken zoals de maan(sikkels) bij nachtelijke hemel en de herkenbare contouren van een moskee en geometrische patronen zijn verwerkt in de tekening. In deze tekening staat de periode na zonsondergang tijdens de Ramadan centraal. De avond en nacht wanneer de Iftar plaats heeft en het vasten verbroken wordt, tot de vroege ochtend wanneer ter voorbereiding op een nieuwe dag vasten de Suhoor – ochtendmaaltijd – genomen wordt.

Ramadan Mubarak!

De oorspronkelijke tekening is gemaakt met pastelkrijt en pastelpotloden.

De ansichtkaart is gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en de kaart is afgewerkt met ronde hoeken. De achterzijde is blanco, met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. De ansichtkaart heeft een A6 formaat (14,8 x 10,5 cm).

De A4 prent Ramadan Mubarak is ook gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en afgewerkt met ronde hoeken. Mooi om te versturen of om neer te zetten in huis. De prent heeft een A4 formaat (29,7 x 21 cm).