Sint Martinus bordtekening

Sint Martinus bordtekening

Sint Martinus
Bordtekening / Krijttekening

Sint Martinus is als ansichtkaart los verkrijgbaar, maar ook per 10 stuks. Je ontvangt dan 20% korting op deze 10 kaarten. De korting is al in de getoonde prijs op deze pagina verrekend. Ook kan er gekozen worden om enveloppen bij te bestellen.

Als A4 prent is Sint Martinus per stuk te bestellen.

1.4014.70 incl. btw

Sint Martinus
Bordtekening / Krijttekening

Bordtekening van Martinus van Tours, of ook wel Sint Maarten.
Volgens de overlevering trof hij als jonge romeinse soldaat bij de stadspoort van Amiens een verkleumde bedelaar aan. Hij schonk hem de helft van zijn mantel; de andere helft was eigendom van Rome en kon hij niet weggeven. ‘s-Nachts droomde hij dat Jezus de helft van zijn mantel droeg en hij bekeerde zich tot het Christendom. Later werd hij bisschop van Tours.

Een symbool van schenken en ontvangen. Maar ook van niet alles weggeven en zo ook voor onszelf zorgen; we kunnen alleen dat weggeven wat we als overschot hebben.

Jaarfeest Sint Maarten
In de kleuterklassen lopen wij met onze jongsten met prachtige lantaarns van aardknollen een magische wandeling langs het appelvrouwtje en een rijk man, al liedjes zingend en het kaarsje brandend houdend. Het einde wordt bij ons gekenmerkt door een tableau vivant uitgevoerd door de hoogste klas, speciaal voor de kleuters.

Deze twee elementen samen, het geven en delen van de mantel én de magische lichtjes van onze jongsten heb ik gecombineerd in deze bordtekening.

De ansichtkaart is gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en de kaart is afgewerkt met ronde hoeken. De achterzijde is blanco, met genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. De ansichtkaart heeft een A6 formaat (14,8 x 10,5 cm).

De A4 prent is ook gedrukt op kwalitatief stevig papier met een dikte van 300 gram en afgewerkt met ronde hoeken. Mooi om te versturen of om neer te zetten in huis. De prent heeft een A4 formaat (29,7 x 21 cm).

Sint Martinus is als kaart los verkrijgbaar en zit ook in de set ‘Herfstschatten‘ en ‘Een schat aan Sint Maarten’.

De A4 prent van Sint Martinus is los verkrijgbaar en zit ook in de prenten set ‘Jaarfeesten prenten set