Toverplaat Sint Martinus

Toverplaat Sint Martinus

Toverplaat Sint Martinus

De Toverplaat ‘Sint Martinus’ is een lichtdoorlatend kunstwerk dat past in de Toverlamp en de Raamhanger van Toverlux.
‘Sint Martinus’ brengt het jaarfeest Sint Maarten in beeld.  De soldaat die de helft van zijn mantel deelt, het symbool van schenken en ontvangen. Maar ook de lichtjes die in onze lampionnen mee naar binnen gaan om het licht en warmte daar te koesteren tot de dagen weer langer worden.

De Toverplaat heeft een afmeting van 19 x 19 cm.

7.95 incl. btw

Op voorraad

Toverplaat Sint Martinus
Passend in de lichtcollectie van Toverlux.com

De bordtekening Sint Martinus als speciale uitgave voor de lichtproducten van Toverlux. De Toverplaat is een lichtdoorlatend kunstwerk dat past in de Toverlamp en de Raamhanger van Toverlux. De Toverplaat is gemaakt van polypropyleen, een stevig materiaal dat scheur vast en buigzaam is. Door de transparantie van het materiaal worden de kleuren van het kunstwerk extra levendig.  De Toverplaten hebben een afmeting van 19 x 19 cm.

De toverplaat ‘Sint Martinus‘ geïnspireerd op het jaarfeest Sint Maarten.
Volgens de overlevering trof Sint Martinus als jonge romeinse soldaat bij de stadspoort van Amiens een verkleumde bedelaar aan. Hij schonk hem de helft van zijn mantel; de andere helft was eigendom van Rome en kon hij niet weggeven. ‘s-Nachts droomde hij dat Jezus de helft van zijn mantel droeg en hij bekeerde zich tot het Christendom. Later werd hij bisschop van Tours.

Een symbool van schenken en ontvangen. Maar ook van niet alles weggeven en zo ook voor onszelf zorgen; we kunnen alleen dat weggeven wat we als overschot hebben.

De raamhanger waar de toverplaat in past is los verkrijgbaar in de webshop.

De Toverlamp is verkrijgbaar via Toverlux.com.