De Kapitein

Welkom op de website van Kapitein Kalk.

Eind 2018 zag Kapitein Kalk het daglicht. Na bijna 10 jaar in vaste dienst als senior product designer bij een klein commercieel bedrijf besloot ik het roer om te gooien en voor mijzelf te beginnen. Ik had behoefte aan vertraging en verdieping en wilde mijn creativiteit weer ten volle in kunnen zetten. Ik wilde weer tekenen en schilderen, mijn eigen ideeën uitwerken. Wat die ideeën precies allemaal waren of zouden worden wist ik toen ook nog niet, maar het voelde zeker als de juiste koers.

Houvast hierin bleek de school waar mijn kinderen heen gaan, de Dordtse Vrije School.  Ik maakte kennis met de manier waarop er stilgestaan wordt bij de seizoenen en jaarfeesten en dit bleek een enorme bron van inspiratie. Ik begon met het maken van bordtekeningen en na verloop van tijd bracht ik deze uit als kaart.  Het is een ‘work-in progress’ en momenteel heb ik 35 illustraties uitgebracht die verkrijgbaar zijn als kaart of poster of fine art print.  Kleine kunstwerken die aanmoedigen om bewuster stil te staan bij de tijd van het jaar of een bepaalde gebeurtenis en het gevoel dat hierbij past.

Ook maak ik illustraties in opdracht. Dit vind ik erg leuk om te doen. Samen met de opdrachtgever neem ik door waar de illustratie voor gemaakt wordt en wat de wensen zijn. Dit zijn eigenlijk altijd bijzondere gelegenheden zoals een geboorte of een verloving, een jubileum maar bijvoorbeeld ook een bedrijfsillustratie. Het is mooi om te zien hoe je samen tot een gesproken impressie komt waaruit de uiteindelijke tekening ontstaat.  De tekening digitaliseer ik waarna deze voor een geboortekaart of bijvoorbeeld uitnodiging gebruikt kan worden.  Voor de opdrachtgever laat ik een Fine art print drukken van de tekening.  De bordtekeningen zelf zijn kwetsbaar en vergankelijk, en worden uiteindelijk weer gewist.

Bekijk webshop De Schatten van de Kapitein voor te bestellen producten zoals de kaarten en prenten.

Onder Zeemijlen  tref je werk in opdracht.

Heb je een vraag, groot of klein, aarzel dan niet om mij een e-mail te sturen. Ik kom graag in contact!

Kapitein Kalk, a.k.a. Geertje Kapteijns

kapiteinkalk@gmail.com